Trouwen in heel Nederland…

... OF DAAR BUITEN 

Ik ben officieel beëdigd trouwambtenaar in de gemeente Rheden maar wettelijk (en ook ceremonieel) trouwen kan in principe in heel Nederland en ook daarbuiten. Bij een ceremonieel huwelijk trouwen jullie op een eerder moment (meestal in klein gezelschap en tegen een lager tarief) voor de wet bij een gemeente en op een ander moment trouw ik jullie ceremonieel op de feestdag. Ik trouw of hertrouw jullie, met of zonder toga, voor de wet en/of ceremonieel op alle mogelijke plekken. Kom maar op!

Voor een wettelijk huwelijk is het noodzakelijk dat ik, als jullie trouwambtenaar (buiten mijn eigen gemeente), voor één dag benoemd wordt als BABS (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand) in de gemeente waar jullie willen trouwen. Dit is in de regel geen enkel probleem maar dient wel door jullie als paar direct vastgelegd te worden bij het vastleggen van de trouwdatum in diezelfde gemeente.
Omdat ik beëdigd trouwambtenaar ben vervallen daarmee de kosten van de rechtbank in de door jullie gekozen gemeente.

Trouwen buiten Nederland kan uiteraard ook. Daarvoor is iets meer nodig, maar meestal ook geen enkel probleem. Inpakken en gaan!