Officieel

Mijn taak als trouwambtenaar heeft uiteraard ook een formele kant, zowel bij een wettelijke als een ceremoniële huwelijksvoltrekking. Een gedegen voorbereiding, waarbij ik in de gaten houd dat alle officiële zaken geregeld zijn, is hiervan een belangrijk onderdeel. De inschrijving bij de gemeente waar jullie trouwen moeten jullie zelf doen, dat kan ik helaas niet, maar vanaf daar neem ik het over van jullie en ontzorg jullie van alle officiële zaken zodat jullie je op andere dingen kunnen focussen.

Bij een wettelijk huwelijk is er sprake van een rechtsgeldige voltrekking. Jullie trouwen op dat moment officieel ‘voor de wet’ waarbij ik optreed als beëdigd trouwambtenaar van de burgerlijke stand op een door jullie aangewezen trouwlocatie van een willekeurige gemeente. Daarbij zorg ik voor de aktes en alle officiële documenten.

Bij een ceremonieel huwelijk is er sprake van een ceremonie zonder rechtsgeldigheid. Jullie trouwen op dat moment dan ook niet officieel. De wettelijke voltrekking vindt plaats op een ander moment bij de gemeente. In dat geval zorg ik ook voor de aktes die ik dan volledig op maat maak voor jullie.Ik behandel deze ceremonie helemaal als zijnde wettelijk. Jullie gasten zullen niets merken. Het enige verschil is dan dat aan ceremonieel trouwen een groot financieel voordeel zit ten op zichte van wettelijk trouwen op de dag van de ceremonie. Rechtsgeldig veranderd er niets. 

Mochten jullie willen dat er kinderen (personen onder de 18) of meer dan de maximale 4 getuigen tekenen dan kan dat ook. In dat geval zorg ik voor een extra (kinder) akte. Kinderen zijn sowieso geweldig tijdens een ceremonie